48HOPENHOUSEBARCELONA.ORG

És un gran esdeveniment cívic i cultural que ha obert, durant un cap de setmana, 160 edificis de tot tipus, forma i mida imaginables, a la ciutat de Barcelona i dirigits als seus habitants. Una iniciativa de l’associació Arquitectura Reversible sense ànim de lucre.
‘Open House’ és un concepte simple però a l’hora contundent, que ofereix l’oportunitat de conèixer i experimentar l’arquitectura de forma excepcional i completament de franc. Les activitats de l’Open House conviden a tothom a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat. Aquest esdeveniment va començar a London l’any 1992, i des de a les hores el concepte ‘Open House’ s’està introduint a diferents ciutats al voltant del món com: New York, Dublin, Galway, Tel Aviv i ara Barcelona.
48H OPEN HOUSE BCN, és un projecte obert a tothom, que es va realitzar per primera vegada l’any 2010 i que l’any 2011 es realitzarà el cap de setmana 22 i 23 d’Octubre del 2011. És una iniciativa global per la ciutat que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per obrir “al carrer” la bona arquitectura. L’Objectiu és apropar l’arquitectura i la ciutat als barcelonins i barcelonines donant-los l’oportunitat de remirar la seva ciutat.
Els habitants de la ciutat tindran la possibilitat de veure l’arquitectura amb uns altres ulls, podran parlar amb els arquitectes que han dissenyat una obra, o amb els usuaris, o amb els encarregats de la planificació d’una zona de la ciutat o també podran participar en alguna activitat que els ajudi a comprendre què és l’arquitectura. Compartir l’excel•lència de la bona arquitectura i l’urbanisme, fent accessibles al públic els edificis, suggerint-los itineraris, i proposant-lis activitats i conferències completament gratuïtes, és el repte per al 2011.
Més de 25.000 persones van gaudir de la primera edició de l’OpenHouseBCN, la qual cosa demostra un nivell d’interès per l’arquitectura i l’entorn construït mai vist abans a Barcelona. Ha estat una iniciativa molt valorada per diferents sectors: 450 persones voluntàries, 22 entitats col•laboradores i propietaris, tant públics com privats, de 130 edificis que han obert les portes al projecte ho confi rmen. La implicació de més de 100 arquitectes ha estat fonamental per aconseguir un intercanvi d’opinió entre visitants, usuaris i autors.

http://www.48hopenhousebarcelona.org

Anuncios